onsdag 4 maj 2011

Bin Ladin trillade av pinnen häromdagen

Vissa amerikaner firade glatt på gator och torg. Känns ju som detta verkligen har en stor betydelse för "kriget mot terror". Bin Ladin lär ju ha koordinerat allt. Nu kommer terrorn att upphöra. Ockupationer att hävas.
Terror är för övrigt är ett jätteproblem här i västvärlden. Det sker mer självmord i Sverige än vad det sker dödsfall till följd av "terror" i väst under ett år(om man räknar man bort ockupationssoldater då). Man kan ju tänka sig att det sker så få dödliga dåd för att vi har en så fantastisk säkerhetsapparat. Jag är skeptiskt. Det greps strax över 600 misstänkta tomtar för onda terrorplaner och dåd inom EU förra året. I Sverige skrapade vi ihop drygt 6 000 misstänkta personer för kvinnomisshandel(av drygt 30 000(!) anmälningar). Det kan ju för den oinsatte tyckas vara ett större problem. Men det är ju något av en svensk nationalsport. Och därmed inget okänt. Och därmed acceptabelt. Det kan dessutom inte vem som helst drabbas av. Du måste ju tillhöra det svaga könet. Har du dessutom skaffat dig ett förhållande, ökar dina chanser dramatiskt för att bli utsatt. Så när man tänker efter märker man ju självfallet att det inte drabbar någon oskyldig på samma sätt som terrorbrott. Det är ju rimligt att slänga ett par extra miljarder på det och kunna vidta åtgärder som förändrar våra resor och inkräktar på vår integritet liksom. Och givetvis måste man ju kunna behandla muslimer med lite hårdare tag. De kan ju vara terrorister. Precis som män inte alls har samma rättigheter som kvinnor i vårt samhälle p.g.a. att de är överrepresenterade i brottsstatistiken... eller... aeeä alltså, man kan givetvis inte applicera samma sorts "retorik" mot patriarkatet. Det funkar bara på andra.

Och vår definition av terrorister är ju alltid rätt. För vi är ju lite högre upp på den hierarkiska stegen. Precis som de fascistiska tyskarna ansåg sig vara i t.ex. Norge och Danmark, när de blev utsatta för dåd av "hemska" separatister. Att försöka förstå är jobbigt. Det är ju skönt att kunna få allt serverat i svart eller vitt när det kommer till att ta in händelser i vår omvärld utan att behöva försöka sig på att förstå vad som skapat dessa individer/händelser. Och att Usama skulle kunna ses som en produkt av ett liv under förtryck, ockupation och upplevd vanmakt är ju givetvis helt otänkbart. Att man massproducerar individer med liknande inställning genom dagens små tillslag här och var i världen är inget att bry sig om.
En ond cirkel av godo anses det typ vara, eftersom den genererar jobb och pengar genom skattefinansierade ockupationer och enorma säkerhetspådrag världen över. Och såklart tillslag för att "demokratisera" och "befria" människor lite här och var. Om inte deras ledare väljer att sälja av någon liten naturresurs till ett schysst pris då. Typ olja. Som gentlemannen Gaddafi. Han har avlivat oliktänkande landsmän i ett par årtionden nu. Väst har gjort tappra försök att förhindra detta genom arga uttalande via diplomater. Och samtidigt shoppat råolja och sålt vapen till honom. Härligt det där. Sverige har för övrigt i år avancerat till förstaplatsen över mest sålt krigsmateriell per person i världen. Detta trots att vapenproduktionen världen över, har nått nya höjder. Det känns lovande. Framförallt inför framtiden när naturresurser börjar att tryta.

Nej, nu skall jag sluta peta på tangenterna, och fundera på vad jag skall veta bäst om i nästa inlägg.



Källor:
http://www.europol.europa.eu/index.asp?page=news&news=pr110419.htm
http://www.svenskafreds.se/sites/default/files/VpxPerCapita2010.pdf
http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=Misshandel%20mot%20kvinnor%20%28ur%20Brottsutvecklingen%29&url=/dynamaster/file_archive/081215/ee406278e57ffa6f8d2548e4c99a39d0/BU_Misshandel_mot_kv.pdf
http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=7&module_instance=2
http://www.europol.europa.eu/publications/EU_Terrorism_Situation_and_Trend_Report_TE-SAT/TE-SAT2011.pdf

dn, dn,dn,dn,dn ,gp,gp,gp,gp

Inga kommentarer: