söndag 26 augusti 2012

Då klappar vi!

Då kör vi igen. "Klappturk", kallade Thomas Böhlmark, en moderat kommunikationsansvarig, sossen Nalin Pekgul på twitter. PK-pöbelns drev tuggar fradga. Hårda ord som "omdömeslös" skallar. Lille Tompa får givetvis en mental meltdown. Han är djupt ångerfull. Påpekar att det är väldigt dumt. Visst, det var kanske det. Även om jag, som har tillgång till Internet(!), kan koppla den subtila poängen. OCH. Kan ta det för var det är.
Det här med att officiellt vara som man är privat. Så vill vi inte ha det. Här får ju tycka vad fan du vill. Men håll dig då inom normen.

Paralleller kan såklart dras till Todd Akin. Även om hans uttalande var ett par seriesystem högre upp. Att vi i vanlig ordning premierar beteenden som resulterar i att man i vanlig ordning, inte kan lita på vad folk faktiskt tycker och tänker, bekymrar inte någon. Vår demokratiska idyll står sig intakt. Pöbeln applåderar(klappturkar?). Jag litar mer på Todd.

Nej, nu har jag varit vis nog. Gymmet nästa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så där pudlar alla makthavare som sagt fel. De ber inte om ursäkt för att de sagt dumheter, utan villkorar, "ber om ursäkt om någon tagit illa upp" Det är en äkta makthavarursäkt minsann!

Johan änna sa...

@Anonym hehe. Visst är det så. Dock tycker jag det är rent ut sagt löjligt, att ta be om ursäkt och pudla för detta. Någon driver med stereotyper av några "internetfenomen" i kombination av att någon klappat händerna för Mona(vilket i sammanhanget är typ det värsta).
De styrande "effektiviserar" sönder vissa delar av ett samhälle och den lätt förståndshandikappade(?) oppositionen lipar över något tweet...